Tuesday, March 3, 2020

Banden profieldiepte apk

Banden profieldiepte apk

Bij sneeuw, regen of slecht wegdek is de veiligheid van uw auto voor een groot deel afhankelijk van de staat van de banden en velgen. Een lager bandenprofiel zorgt voor APK afkeur en kan u bovendien op een boete komen te staan. Via een banden profielmeter profieldiepte autobanden meten.


Het moment dat er écht goed naar de diepte van het profiel wordt gekeken is vaak de APK. De banden mogen niet zijn nageprofileerd. Van naprofileren is sprake indien slijtage-indicatoren zijn weggesneden, indien de profielvorm van de groef afwijkt. Hebben je banden minder dan mm profiel , dan komt de auto niet door de APK heen.


Nieuwe autobanden hebben een profieldiepte van 8-mm, maar ze slijten. De autobanden moeten geschikt zijn voor de auto die voor APK. Alles over de profieldiepte van je winterbanden. Veilig rijden bij gladheid met.


Met een kleiner profiel komt jouw auto niet door de APK. Een van de eerste dingen waarnaar wordt gekeken tijdens de APK is de profieldiepte van de autobanden. Deze moet wettelijk gezien minimaal . De ANWB Wegenwacht laat u zien hoe u zelf e bandenspanning en profieldiepte van de banden kunt. Zelf je bandenprofiel controleren kan in een aantal eenvoudige stappen met behulp van deze. Wat is de minimale profieldiepte autobanden apk ? Wanneer moet je je banden vervangen en check verschil zomer- en winterband.


Dit zorgt er dan ook weer voor dat er bij de wet geen minimum profieldiepte voor winterbanden is vastgelegd. Wel zijn er goede richtlijnen . Maar waarop worden de banden beoordeeld bij een APK keuring? Het profiel mag voor de wet niet verder zijn afgesleten dan mm.


De wettelijk minimale profieldiepte van een band mag niet minder bedragen dan. Bij de Apk -keuring is dit de meest voorkomende reden voor afkeur, reparatie of . Weet u de minimumdiepte van uw bandenprofiel ? Dit zijn waarschijnlijk opmerkingen bij een APK -keuringsrapport. Het zijn punten waarop de auto nog niet is afgekeur maar die wel aandacht nodig hebben. Banden worden vaak gezien als noodzakelijk kwaad en als eis voor de APK.


Naast de bandenspanning is het belangrijk dat ook het profiel van de banden. De aanbevolen profieldiepte van winterbanden is anders dan die van zomerbanden. Banden moeten een wettelijk verplichte minimale . De door de APK gehanteerde mm is een minimale eis, als uw auto goegekeurd wordt met banden met mm profiel kijkt u dan uit bij regen en glad wegdek . Geldt dat voor de minste diepte of voor de grootste diepte.


Aangezien een band altijd ongelijk slijt is de diepte op de band nogal variabel. De wielen van de auto is een van de belangrijkste onderdelen bij de APK. Het advies is om een band met minder dan 2. Hoe breed (afgerond) is het gedeelte waarin we voor deze band de minimale profieldiepte moeten meten voor de APK -keuring?


Ik heb een conflict met een APK -station over de manier van meting, volgens hun meting zouden mijn banden slechts - mm profiel. Versleten banden met weinig profiel worden apk afgekeurd. Te weinig bandenprofiel is bij de APK dan ook de voornaamste aanleiding voor afkeur, reparatie of vervangingsadvies.


Want u weet wel: versleten banden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Bij een profieldiepte van minder dan millimeter is bij de APK. Elke band slijt en verliest dus profieldiepte. Minder profiel betekent een slechtere afvoer van water.


Dat kan uiteindelijk leiden tot aquaplaning. Wanneer banden een te kleine profieldiepte krijgen dienen ze vervangen te. Laat uw banden wisselen van zomer- naar winterbanden of andersom. We checken het profiel van uw banden , monteren en balanceren deze.


De profieldiepte kunt u zelf meten met een eenvoudig schuifmaatje dat in iedere autozaak te koop is. Wettelijk en ook voor de APK -keuring is mm de . Met een euro muntstuk kun je de profieldiepte van je banden meten. De minimale profieldiepte voor de APK is millimeter.


Denk hierbij aan profieldiepte en slijtage van uw autoband.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts