Wednesday, July 15, 2015

Spanning banden auto

Spanning banden auto

Bandenspanning is de overdruk die in de banden van een voertuig aanwezig is. De geschikte spanning in uw band beїnvloedt enkele belangrijke elementen van uw auto onderhouden: langer duurzaamheid van de band , het verbruik van . Door de te kijken op de bandenspanningstabel controleert u . Een autoband presteert alleen maximaal als deze voor voldoende. Bij intensiever gebruik (bijvoorbeeld voor een lange rit, een hoge snelheid of een zware lading) controleert u de spanning van uw autobanden het beste nog . Voor elke auto heeft de autofabrikant vastgesteld met welke bandenmaat die is uitgevoerd en welke adviesspanning daarbij past.


Waar vind je de juiste bandenspanning ? Je kunt op drie plekken terugvinden welke bandenspanning bij jouw . Via de bandenspanningtabel zoek je de juiste spanning op voor je automerk en type. De meest voorkomende autobanden staat op de tabel. Bij veel voertuigen beveelt de fabrikant daarnaast aan, de bandenspanning wat te verhogen als de auto volbelast bereden wordt”. Het is zeer belangrijk om de luchtdruk in de banden van de auto op de juiste spanning te houden.


In de bandenspanningstabel. Welke bandenspanning heb ik nodig voor mijn auto ? De juiste luchtdruk in een band garandeert de veilighei . Een juiste bandenspanning is cruciaal voor uw veilighei het vermindert het brandstofverbruik en het . De lucht in een autoband ondersteunt het rubber en zorgt ervoor dat de band een goed draagvermogen heeft. Als de bandenspanning te laag is, gaat de band. Voor een volgeladen auto geldt een andere bandenspanning. Maar wat ik nergens kan vinden: moet je die bandenspanning op de voorgeschreven waarden . Omdat een juiste bandenspanning van groot belang is om veilig en comfortabel in je auto te rijden.


De bandenspanning is van groot belang om een autoband. Daarnaast zorgt een goede bandenspanning. Wij raden onze klanten ook aan om de . Door te rijden met de juiste bandenspanning voor uw auto voorkomt u onnodige slijtage en rijdt u comfortabeler, zuiniger en veiliger. Met een foute bandenspanning rijden, is gevaarlijk. Het weggedrag van je auto wordt onvoorspelbaar, vooral in de bochten.


Hou je dus strikt aan de bandenspanning die door de autoconstructeur wordt aanbevolen. De autofabrikant heeft voor elke auto vastgesteld met welke bandenmaat de auto is uitgevoerd en welke spanning daarbij hoort. Dit is te vinden op een speciale . Er zijn verschillende redenen om uw bandenspanning regelmatig te controleren.


Veiligheid en brandstofverbruik van de auto zijn hier één van. Wat is de maximale spanning van een band ? Het is belangrijk dat je autobanden de juiste spanning hebben. Controleert u de spanning toch op warme banden , tel dan 0. Een te lage bandspanning zorgt namelijk voor meer brandstofverbruik. Koop een gecertificeerde bandenspanningsmeter of ga voor een controle met uw auto naar het dichtstbijzijnde servicecentrum (of benzinestation). ANWB helpt: bandenspanning controleren.


Wanneer de auto ermee is uitgerust, waarschuwt dit systeem voor verlies van spanning in een of meerdere banden. Identificatie van het systeem. Bij normaal gebruik van je auto meet je idealiter minstens 1x per maand de luchtdruk, en dan bij voorkeur elke. Zo kan iedereen snel en eenvoudig een bandenspanning servicepunt. ING Car Lease ondertekenen als eerste Nederlandse autoleasebedrijven een . Het lampje is aanwezig om te waarschuwen voor een te lage bandenspanning ! Voor al die luie donders die zelf niet regelmatig de bandjes . Het juiste type band en een goede bandenspanning is bij een caravan van belang.


Voor kleine caravans zijn gewone personenautobanden geschikt. De auto is het populairste vervoersmiddel voor de vakantie. Verbruik zou bij hogere bandenspanning ook wat lager zijn. Deze druk noemt men bandenspanning en deze wordt weergegeven in BAR of PSI.


Aanhanger aan de auto gekoppel samen met de monteur wordt alles nog . Het is een elektronisch systeem dat de bandenspanning in de gaten houdt.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts